Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σταμούλης ο λοχίας

Ο   Σταμούλης ο λοχίας   ο  λαϊκός   ήρωας   της Αμφιλοχίας (Καρβασαρά) και του   αξέχαστου    στιχουργού    από το Αγρίνιο  του Πυθαγόρα.
Από τους ήρωες των τραγουδιών που υπήρξαν πραγματικοί και όχι εικονικοί .Γιά να δέσουν οι στίχοι μόνο ο Πυθαγόρας στο γνωστό τραγούδι τον φέρει να πολεμά στο Τεπελένι κάτι που δεν ισχύει βεβαίως αφού το 40 ο Σταμούλης ήταν μόλις 7 ετών.

Ο  Σταμούλης  ο λοχίας  ,ο  ήρωας  του  τραγουδιού  που  έγραψε  γιά εκείνον  ο αξέχαστος  Πυθαγόρας .Ο  ήρωας αυτός δεν είναι  άλλος   λοιπόν  από τον  Σταμούλη Γερομήτση του Ιωάννη και της Χρυσαυγής ο οποίος γεννήθηκε το 1933 και είναι γέννημα θρέμμα της Αμφιλοχίας. Ο Σταμούλης υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό Αμφιλοχίας (έτσι λεγόταν η ομάδα πριν τον Αμφίλοχο), ήταν άριστος ψαράς και είχε μάλιστα ψαρέψει ένα τεράστιο ψάρι σαν καρχαρία και η φωτογραφία αυτή υπάρχει ακόμα.
Μια μέρα λοιπόν πήγε στην Μπούκα, κάθισε στο καφενείο, ήπιε δυο μπύρες και όταν επέστρεφε, ακριβώς στη διασταύρωση για τα Σαρδήνινα, του έφυγε το αυτοκίνητο (ίσως είχε πάθει σκοτοδίνη) και καρφώθηκε στο βουνό. Από τη σύγκρουση εκσφενδονίστηκε στο δρόμο και ακριβώς εκεί άγνωστο διερχόμενο αυτοκίνητο τον χτύπησε θανάσιμα.
Η κηδεία του έγινε στην Αμφιλοχία στις 19/09/1971 με μεγαλοπρέπεια, πλήθος κόσμου, πολλούς καλλιτέχνες και παρόντα τον στιχουργό  Πυθαγόρα από το Αγρίνιο
Πηγή  σχολίου  μου  και εικόνας ( (http://romiazirou.blogspot.com/2012/01/blog-post_8511.html) 

Εργασία:Kώστας  Χαμπαίος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου